Mi-aș cumpăra o mașină electrică

In acest moment am o singura masina si ma bucur foarte tare de ea. Este un Peugeot 308 din 2016, motor de 1.6 Diesel. Este o masina foarte bine facuta, motor foarte bun, consum scazut si multe altele. Dar parca vreau sa trec pe o masina electrica si am stat si m-am gandit putin daca o astfel de masina se potriveste pentru mine.

Dupa multe calcule si verificari am ajuns la concluzia ca da, o masina electrica este mai mult decat potrivita. Acum cativa ani mi-am facut un upgrade la casa si am energie aproape gratuita, iar daca mi-as cumpara masina cred ca as merge aproape pe gratis cu ea. Deci, asta inseamna ca pot sa platesc mai mult pe o masina electrica pentru ca voi face economii imense. Asa ca, am ajuns la concluzia ca Nissan Leaf si Kia Soul EV sunt doua masini faine, care imi plac enorm de mult si costa sub 20.000 de euro (ceea ce ma intereseaza pe mine, nu chiar noi, dar nici vechi).

Dar as mai putea sa astept inca cativa ani. Vad ca apar tot felul de tehnologii foarte avansate, apar baterii mai puternice si astfel de lucruri care fac dintr-o masina electrica sa fie mult mai economa, sigura, interesanta si ieftina, ca sa spun asa. M-am gandit sa mai astept doi ani, asta daca combustibilii nu o sa ajunga un lux si o sa fiu nevoit sa trec la electrica fara sa stau pe ganduri. Deja buzunarul meu spune ca platesc foarte mult pentru un full, dar nu am o alta optiune, am trecut si suntem inca in pandemie, acum razboiul din Ucraina.

Dar da, aceasta este dorinta mea pentru urmatorii ani, sa imi cumpar o masina electrica. Si voi astepta, iar atunci cand voi avea masina ma voi bucura pentru ca voi avea tot ceea ce am nevoie de la o masina moderna.