Online-ul un loc exclusivit milionarilor

Deschid facebook, instagram, youtube, tiktok si alte cateva platforme de social media, ce sa gasesc acolo? Doar milionari. Sunt asa de multi milionari incat imi dau seama ca sunt prea sarac pentru online-ul din aceste zile. Fiecare isi arata ceea ce are mai de pret, o masina de peste 100 de mii de euro, un apartament intr-un loc exclusivist, mai vacante de alea foarte scumpe si multe astfel de lucruri de „oameni bogati”.

Am stat si am analizat putin situatia sa vad ce persoane se afla in spatele acelor oameni bogati, sa vad cu adevarat de unde au bani si cum au ajuns in acel punct sa-si permita orice. Bine inteles, este vorba in mare parte despre acesti noi „higt paid” oameni influenceri, care se ocupa doar cu online, mai o poza, mai un videoclip, mai o tata arata si astfel de chestii, care atrag oameni spre continutul oferit de ei.

Sunt unii care se plang ca nu au bani si insista sa doneze oamenii bani sau sa cumpere un tricou, un cacat acolo, dar ei au masina de peste o suta de mii de euro. Deci, nu este munca, este cerseala pe fata.

Acum cativa ani a mai fost un vlogger din Moldova care si-a dat foc la casa, a facut vlogging de la fata locului in timpul in care ii ardea casa, iar pe urma a cerut bani de la comunitatea lui sa-si faca o casa noua. Imediat dupa, omul si-a cumparat un BMW nou, dar de ala cu tipla pe el, direct din showroom.

Majoritatea acestor „influenceri” o sa dispara din online in momentul in care nu vor mai avea ce sa ofere, pentru ca, intr-un moment dat, in functie de varsta si continutul oferit, nu mai ai acel succes si incet scad vizualizarii, contractele de colaborare si ajungi la sapa de lemn. Asta doar daca, acei oameni sunt destepti si isi investesc banii si in alte lucruri, care sa le aduca bani, nu sa consume bani. Aici vreau sa il mentionez pe Dorian Popa, chiar daca nu il urmaresc, are mentalitatea unuia care stie ce sa faca cu banii. Da, are masini scumpe, merge in vacante, are casa de lux, dar isi investe banii in proiecte care sa ii aduca mai multi bani.

Astept momentul in care acest balon prea plin de influenceri se va sparge si vor ramane doar cei care ofera informatii valoroase, divertisment de calitate, nu videoclipuri cu farse sau idei copiate de afara.