Vrei să plătești mai puțin pentru licențe Microsoft?

Acum câteva săptămâni am fost în căutarea unor licențe pentru serviciile oferite de cei de la Microsoft. Inițial am căutat pe site-urile autorizate de Microsoft pentru revânzarea licențelor, dar mi-am dat seama că prețurile sunt enorm de mari pentru ceea ce am eu nevoie și m-am gândit să renunț și să folosesc soluții gratuite sau alternative mai ieftine. Nu am făcut asta și într-un final am ajuns tot la Microsoft.

Un prieten mi-a recomandat să cumpăr licențe de pe site-uri nu tocmai oficiale. Am zis că nu voi cumpără așa ceva, cine știe ce licențe false sau ce licențe cumpărate cu carduri de credit furate și pe urmă mă voi alege cu ștergerea lor. Dar m-am documentat și legea e puțin diferită. Companiile nu se pot opune revânzării de licențe, iar site-urile care vând licențe cu reduceri imens de mari (între 50-90% față de prețurile oficiale) funcționează legal. Nu vă pot oferi un nume exact a unui magazin care oferă astfel de licențe, dar dacă căutați pe Google „cheap microsoft keys” o să aveți o mulțime de rezultate pe care le puteți lua în considerare dacă aveți nevoie de licențe Microsoft.

Am cumpărat o licență pentru Microsoft Office 2016 Professional Plus cu doar 7 dolari, iar prețul original este de aproximativ 300 de dolari. Gășiți licența la diferite prețuri, în funcție de site-ul pe care căutați. Pe amazon de exemplu gășiți licența pentru acest produs la prețuri diferite, încep de la 30 de dolari și ajung la 230 de dolari. Iar acum întrebarea: de ce să plătești preț întreg pentru o licență validă și fără probleme?

Un alt exemplu este licența Windows 10 pentru care am plătit 12 dolari și acum folosesc ultima versiune de Windows. Upgrade-ul la nouă versiune este gratuit. Prețul pentru Windows 11 este de aproximativ 120 de euro. Eu am plătit cu 90% mai puțin decât prețul oficial de vânzare. Deci, reducerea există și licența este reală, originală, de la mama ei. Nu știu exact dacă fiecare produs de la Microsoft îl puteți găsi la reducere, mai ales acum când ei oferă conturi online pentru diferite servicii, acum totul este în cloud, deci aceste site-uri nu vor mai putea oferi licențe la serviciile care sunt în cloud.